Tillfälligt utegym i Norre katts park

Från den 13 maj klockan 13.00 kommer ett tillfälligt utegym finnas på plats i Norre katts park. Till skillnad från våra andra utegym där du använder din egen kroppsvikt har detta gym maskiner med viktmagasin och kan därför erbjuda en mer dynamisk träning. Det kommer att finnas möjlighet att testa gymmet fram till den 20 juni. 

Utegymmet är ett tillfälligt samarbete med företaget Omnigym. Allmänheten får prova på företagets gymutrustning samt får möjlighet att lämna synpunkter i en enkätundersökning via en QR-kod. Förutom frågor om de specifika maskinerna kan dem också tycka till om kommunen bör satsa på fler utegym och var de då bör placeras. 

– Vi är alltid intresserade hur vi kan utveckla möjligheten till att göra vardagsträning tillgänglig för alla. Så när Omnigym kontaktade oss såg vi det som en perfekt möjlighet – både för våra invånare att få träna men också en chans att få in värdefulla synpunkter för eventuella framtida satsningar, säger Emma Karlsson, landskapsarkitekt på teknik- och fastighetsförvaltningen. 

Resultatet av den tillfälliga satsningen och enkätundersökningen kommer att bli klar under hösten 2022.

Total
0
Shares