Seniorfestival med kortege av veteranbilar 26 maj

Classic cars at show

Temat är folkpark när kommunens äldreboenden och hemtjänst gemensamt bjuder in till festival för sina seniorer, anhöriga och allmänheten på Kristi himmelfärdsdag, den 26 maj. Flera hundra personer och ett fyrtiotal veteranbilar väntas delta. 

Halmstad Arenas parkering är hyrd och där ska det myllra av liv. Som under en klassisk dag i folkparken. Livemusik, karuseller, pilkastning, chokladhjul, tombola, turer med häst och vagn, eller motorcykel med sidovagn. 

– Vi vill ge alla en upplevelse. Något speciellt som de kan glädjas åt länge, berättar Monica Sekelj, konceptansvarig på Oskarströms äldreboende och projektledare för seniorfestivalen.

Virkar avspärrningsband och pärlar armband 

Förberedelserna inför dagen pågår för fullt – bland annat genom att seniorer virkar och flätar avspärrningsband till Halmstad Arenas parkering. Minst 360 meter band behövs. Andra pärlar entréarmband. De som har ett armband bjuds på mat. En halv special med mos och pucko, så klart.

– För oss betyder det särskilt mycket att både hemtjänst och särskilt boende har gått ihop och arbetar tillsammans för den här festivalen, berättar Monica Sekelj. Många på äldreboenden har vänner som bor på annat boende i kommunen, eller har hemtjänst. Nu kan de åka in till arenan under seniorfestivalen och träffas där. 

Tid: Torsdag 26 maj klockan 12–16. 
Plats: Halmstad Arenas parkering.
Kortegen med veteranbilar kör från Tegelbruket 1 klockan 11.15, genom centrum och förväntas anlända till Halmstad Arena klockan 12.

Total
0
Shares