Nu invigs Barnahus Halland

Nu inviger vi verksamheten Barnahus Hallands och de barnanpassade lokalerna.

Måndagen den 29 augusti är det dags för den officiella invigningen av Barnahus Halland, en regional samverkan kring barn som misstänks ha utsatts för våld, sexuella övergrepp eller bevittnat våld i nära relationer.

Med start klockan 10 invigningstalar Mikaela Waltersson (M), ordförande Region Hallands styrelse, Inger Ohlsson, kommissarie på Polismyndigheten, Ella Kardemark (Kd), nämndsordförande för Socialnämnden i Halmstads kommun samt verksamhetsansvarig Mikael Nilsson. Vi bjuder på bubbel, fika och rundvisning i lokalerna. 

Verksamheten Barnahus Halland drivs gemensamt av kommunerna i Halland, Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och Region Halland. Samverkan mellan organisationerna sker med barnets behov och upplevelse i centrum. Lokalerna är särskilt anpassade för barn. 

I Halmstad arbetar samordnare som ansvarar för att hålla samman det gemensamma arbetet. Här samlas vid behov även polis, läkare, socialtjänst och personal från barn- och ungdomspsykiatrin, BUP för att tillsammans ge barnet ett heltäckande stöd. Verksamheten finns även i Varberg. Barnahus finns i många kommuner i Sverige och är en del av nätverket Barnafrid.

Total
0
Shares