Halmstads konsthall återöppnar med utställning på temat lin

Bild: Christin Wahlström Eriksson, Linhanterarna, 2015

En utställning vävd kring lin öppnar Halmstads konsthall efter fyra månaders stängning för renovering. Christin Wahlström Erikssons konst är både om och av lin, och utställningen knyter också an till mässan VÄV2022 i Halmstad.

I utställningen Där linet växer, skildrar konstnären Christin Wahlström Eriksson linets resa från ett frö till ett färdigt konstverk. Utställningen öppnar den 31 augusti och är den första i Halmstads konsthall efter fyra månaders stängning på grund av golvrenovering. 

Christin Wahlström Eriksson visar linets olika stadier, från odling till hur tråden framställs och det färdiga tyget som bemålas. Kunskapen kring hantverket är tydligt närvarande. Hennes konstnärskap startade i en måleritradition men har över tid gått över mot textila uttryck som broderi och vävning. 

I måleriet lyfter Wahlström Eriksson upp personerna bakom det traditionella hantverket. Ömt skildrar hon linhanterarna som metodiskt bearbetar det odlade linet som så småningom blir till en tråd som kan användas till att skapa textila material.

Total
0
Shares